logo

Cat / Esp / Eng

Tallers de fotografia 2017:

Presentació llibre: Pere Català i Pic Fotografia, publicitat, avantguarda i literatura (1889-1971) de Pablo Giori, a càrrec del propi autor i de Rafael Català, editor.

La trajectòria de Pere Català i Pic ens permet explicar la quotidianitat de l’ofici i alhora seguir de primera mà la història de Catalunya des de la perspectiva d’un intel·lectual, d’un self-made man. Fill d’una família humil, va deixar els estudis amb dotze anys per començar a treballar i al llarg de la seva vida va haver de reinventar-se fins a sis vegades.

Català Pic és conegut sobretot com a fotògraf i com a autor del famós cartell «Aixafem el feixisme», però també va treballar en un banc, va ser aprenent, pintor i retratista, pare, activista de la pàtria petita, fototècnic publicitari, articulista i professor del Seminari de Publicitat, creador del Comissariat de Propaganda i cap d’edicions, literat sense publicacions, fotògraf industrial i artístic, calçotaire, alguerista, sardanista, viatger incansable i, sobretot, amic dels amics.

Data: 7 d'abril
Lloc: Ajuntament Vell
Horari: 20h

Enrada lliure
"Shooting at the lighthouse of Calella", a càrrec de Igor Vorobey

A l’extraordinari paratge del Far de Calella, amb models professionals de nacionalitat russa, impactant sessió fotogràfica a l’abast de tots els aficionats.

Coneixerem la forma espectacular de treballar de l’Igor, gaudint d’un espectacle fotogràfic diferent i innovador. Una sessió que no oblidarem.

Web: www.portfoliosgroup.com

Data: 9 d'abril
Lloc: Far de Calella
Horari: de 16 a 20h

Cal Inscripció prèvia. Tel.: 646 653 502 (Quim)
Places limitades.
Intrducció als filtres densitat neutra (ND), càrrec d' Eduard Mendoza

Treballarem durant dos dies per saber utilitzar la llum amb filtres de densitat neutra. Una tècnica molt depurada sobretot en paisatges.

Dissabte: Teòrica - Introducció als filtres. Com transportar-los (Terrascape). Treball previ abans d’una sessió: Localització. Planificació (Photopills...)

Diumenge: Pràctiques - Provarem els filtres (LucrOit) – Revelat amb Lightroom. Processat amb Photoshop. Màscares de lluminositat (Tony Kuiper V4). Plugins: Imagenomic i Nik Collection.

Web: www.eduardmendoza.com

Part I: teoria
Data: 15 d'abril
Lloc: Local social de Foto-Film Calella (Fàbrica Llobet-Guri, hotel d'entitats)
Horari: de 16 a 20h.

Part II: pràctiques
Data: 16 d'abril
Lloc: localització per definir
Horari: de 6 a 13 h.

Cal Inscripció prèvia. Tel.: 646 653 502 (Quim)
Places limitades.

Fotografia Creativa i Fotografia d´autor, a càrrec de Manel Úbeda

Posar a debat l’obra d´autor i la seva especificitat. Totes les fotografies tenen autor, però no totes les fotografies són obra d’autor.

En els darrers anys s´ha fet palès la gran confusió que hi ha a l´hora de situar i definir la fotografia de creació personal. La fotografia d’Autor és un treball que va més enllà de “LA” fotografia impactant i espectacular. És un treball de fons que, a la llarga, ha de reflectir allò que som com a fotògrafs, i on les tendències de moda i les tècniques perden pes. La fotografia d´autor, o fotografia creativa, es mou en una ambigüitat que afavoreix la barreja de tota mena de plantejaments i aproximacions al mitjà.

En el Taller es discutirà què és l´obra d´autor i s´analitzaran diferents treballs de diversos autors, per tal de donar arguments que serveixin als participants en la seva trajectòria personal.

Programa:
Fotografia Creativa i Fotografia d´autor
Com s´estructura un Projecte d´Autor

Nota: Si s’escau, també podríem fer un petit visionat de portafolis

Web: http://www.manelubeda.com/

Data: 22 d'abril
Lloc: Local social de Foto-Film Calella (Fàbrica Llobet-Guri, hotel d'entitats)
Horari: de 10 a 14 h.

Cal Inscripció prèvia. Tel.: 646 653 502 (Quim)
Places limitades.