logo

Cat / Esp / Eng

Entrevista:

Wesley Law: "És inspirador veure pel·lícules i fotografies en un mateix festival"

Fotògraf irlandès guanyador del Premi de Fotografia Torretes del Festimatge 2012.


Text: Àlex M. Franquet
Calella.


- Què li sembla la idea d'aquest Festimatge: unir les fotos amb el cinema?
- Wesley Law: És molt inspirador veure pel·lícules i fotografies en un mateix festival. La meva nova càmera tindrà vídeo, així que l'any que ve potser també em presento al concurs de curts del Festimatge.

- Vol dir que pot gravar els seus paisatges en vídeo?
- Wesley Law: Tinc idees, sí. Quan faig una foto d'un paisatge, només veig la composició o el moviment de l'aigua. No se sent cap soroll i això és molt poderós. Això m'inspira a fer també una pel·lícula.

- Sé que va poder veure les exposicions d'aquest Festimatge.
- Wesley Law: Sí, vaig veure totes les que vaig poder. És inspirador veure tantes exposicions. Hi ha fotografies de qualitat en diferents llocs. Per exemple, em vaig parar en tots els aparadors de botigues. En qualsevol lloc es pot trobar un tresor.

- On fa les seves fotos?
- Wesley Law: Totes les faig a la costa sud d'Irlanda. La majoria d'elles, prop d'on jo visc. Tinc el mar a deu minuts de casa i totes les fotos les faig de nit. Em fixo en el temps que farà, si hi ha alguna cosa que pot semblar prometedor i si la llum pot ser bona.

- Quant triga a fer una imatge?
- Wesley Law: De cinc visites a la platja, només una té èxit. Em passo hores i hores a la platja i potser no vegi res interessant fins que, de sobte, vénen deu minuts perfectes.

- Els paisatges són la seva especialitat.
- Wesley Law: Quan vaig començar a fer fotos, fotografiava tot el que es movia. Un dia era a la platja i vaig veure com el mar es tornava de color rosa. Mai l'havia vist. Llavors va venir també un núvol. Va ser com màgia per a mi. És molt emocionant ser al mar quan la llum és bona. Només cal saber trobar el moment adequat.

- Vostè ja ha tingut èxit en diversos festivals.
- Wesley Law: És que si no participes en un concurs, ningú va a veure les teves imatges. És molt bonic que et acceptin i un plaer veure les totes en un catàleg. Em considero afortunat. Fa dos anys vaig guanyar dos premis en la meva primera competició. Així que vaig pensar a continuar.

- Durant aquests dies que va estar a Calella va poder fer algunes fotos. A més, va anar a la Costa Brava. ¿Veurem algunes d'aquestes fotos en el futur?
- Wesley Law: Sí, definitivament. Tinc un sentiment especial per a algunes d'aquestes fotos.

- Segur que la llum d'aquí és diferent a la llum de l'Atlàntic que sol veure vostè a Irlanda.
- Wesley Law: Sí, a Irlanda, la llum té més contrast. Les ombres són més fosques i més brillants a la vegada. Aquí els colors de les roques són simplement preciosos. Són especials. El meu amic i fotògraf Jordi Gallego em va ensenyar llocs fabulosos. Aquell dia, vam tenir molta sort de veure una boira que venia del mar. Presentaré aquestes fotos el pròxim any al concurs del Festimatge.