logo

Cat / Esp / Eng

Entrevista:

Tom Connole: "Matar a un niño és molt diferent"

Director de fotografia del curtmetratge "Matar a un nen", guanyador del Premi Torretes al millor curt


Text: Àlex M. Franquet
Foto: Glòria Masferrer
Calella.


- Quina és la seva relació amb José i César, amb els germans Esteban?
- Tom Connole: Vaig conèixer José Esteban a Ronda, el 2003, en unes classes de producció, i vam connectar de seguida. Em semblava que parlaven seriosament sobre la tasca que estaven fent. He col·laborat en quatre dels cinc curtmetratges que han fet fins ara. Un dia d'aquests, espero que aviat, faran ja una pel·lícula.

- Què pot explicar sobre aquest curtmetratge?
- Tom Connole: "Matar a un niño" és molt diferent. José em va presentar el guió fa uns quatre o cinc anys. Des del principi, la idea va ser sempre fer-lo en blanc i negre. I, des del principi, la meva idea era donar-li un efecte de càmera estenopeica, una cosa molt de somni. I ens vam quedar amb aquesta mateixa idea fins al final.

- El final d'aquest curt és una mica sorprenent.
- Tom Connole: Sí, és veritat. El meu espanyol no és molt bo, així que quan vaig llegir el guió em va portar un temps entendre el que realment estava passant. Pensava que hi havia un nen que moria. No havia caigut que el nen era el narrador de la pel·lícula. Es tracta d'una vivència en primera persona d'un incident que pot passar-li a algú i canviar la seva vida.

- ¿Què pensa del Festimatge, un festival que barreja la fotografia amb el cinema?
- Tom Connole: És molt poc comú. Mai havia vist un festival que reunís fotografia i curtmetratges junts. També hi ha una secció per al format de pel·lícula en 9'5. És impressionant. També hi ha un mercat de col·leccionistes. Crec que és una idea brillant perquè és la mateixa disciplina. El treball és bàsicament el mateix en cinema i fotografia. Per què no haurien d'estar junts?