logo

Cat / Esp / Eng

Entrevista:

John Ferrari: "Em va encantar escoltar que en Santiago Marré havia guanyat el premi UNICA. Realment se'l mereix ".

És un honor per al Festimatge tenir una entrevista amb un dels principals col · leccionistes de 9'5mm d'Europa. John Ferrari ha estat assistint a la nstra trobada els últims 20 anys i no es perdrà aquestes celebracions del 40 Aniversari 2013 a Calella. Aquests relaxada conversa es porta a terme amb un home que realment estima el format de 9'5mm i que realment es preocupa pel cinema.


Text: Àlex M. Franquet
Foto: Tino Valduvieco
Calella.


- Què el va portar a aquest format, el que va fer que col·leccionés pel · lícules de 9'5mm i fins i tot que en filmés vostè mateix?
- Vaig començar amb el calibre 9,5 mm més de 60 anys, i la gran atracció va ser el nombre de pel · lícules disponibles per a la venda i en les biblioteques. També el petit projector Pathe eren abundants, barats i fàcils d'usar.

- Per què creu que la gent encara volen utilitzar aquest format?
- Hi ha moltes pel · lícules d'època que només sobreviuen en l'indicador de 9,5 mm i això el converteix en un gran atractiu per a les persones que tracten de trobar aquestes pel · lícules molt rares.

- Estic segur que també utilitzen la nova tecnologia digital en la seva vida diària. Com pot el 9'5mm i la nova tecnologia digital viure junts?
- Us sorprendrà si li dic que jo mai he fet servir alguna forma de fotografia digital i que encara només ús meves càmeres de 9,5 mm. Malauradament, el futur sembla ombrívol per al cinema en general, com la indústria del cinema sencer s'ha passat a la visió electrònica i el cinema ja no es fabriquen. Però algunes persones estan gravant seus tresors 9.5mm `` al disc, amb resultats sorprenentment bons pel que d'alguna manera l'era electrònica ha ajudat a 9,5 mm.

- Podria explicar quines són les pel·lícules que s'acumulen a casa que vostè diria que són les més interessants, les més valuoses, les més rares. Fa algun temps, vostè ha esmentat que fins i tot tenia velles pel · lícules de Charles Chaplin.
- En els últims 30 anys m'he sentit atret per les pel · lícules sonores òptiques de 9,5 mm, de nou algunes d'elles són molt rares i gaudir de l'emoció de la recollida. Particularment interessants són revistes musicals i les pel · lícules sonores velles compten molts dels quals estan ara perduts `` pel · lícules. També vaig saber que veure una pel · lícula muda amb només la xerrada del projector és una mica antiquat, així que he afegit una banda magnètica en alguna de les meves pel · lícules mudes i música gravada i efectes de so als Barret de Palla ITALIANA, EL GABINET DEL DR. Caligari, Fausto, etc .. Crec que aquesta és una manera molt més entretingut per veure pel · lícules mudes, però és clar que exigeix ​​molta paciència i és que porta molt de temps.

- Són aquestes peces més rares les que vostè s'estima o aprecia més? O potser, alguna cosa més senzilla de la seva col.lecció és el que li porta records especials per altres raons (perquè va ser difícil d'aconseguir o perquè era part d'una altra col · lecció d'algun amic ... o potser fins i tot no sense motius aparents ...).
- Després d'haver estat colecting per un temps tan llarg crec que he trobat en la majoria dels meus preferits. Però sempre mantenir un ull en EBay. Una pel · lícula que jo havia estat buscant ser la nit dels ERROR. A través dels anys mai havia vist aquesta pel · lícula a la venda en qualsevol lloc. Vostè pot imaginar la meva alegria quan va aparèixer a eBay, em detemined aconseguir - i ho vaig fer! Em vaig quedar molt satisfet amb el resultat final.

- ¿I els seguidors britànics 9'5 mm? Quants d'ells encara estan actius? Què fan per estar en contacte? Recordo parlar amb algun d'ells fa un parell d'anys enrere a Calella que eren de Liverpool.
- Tot i que tenim al voltant de 300 membres al Regne Unit, indicats per la venda de la nostra revista, els números estan disminuint lleugerament cada any, ja que hi ha molt pocs membres nous joves s'allistin. Un cop més, Ebay és excel · lent per mantenir-se en contacte amb molts usuaris de 9.5mm i un gran mitjà d'introducció als col · leccionistes que mai van existir nou.

- Per què creu que la gent encara aprecia tant aquest format?
- Com que el format de 9,5 mm presenta un repte, especialment amb els equips que es venen, vell i usat sovint cap a fora. El nombre de modificacions i millores realitzades als projectors, càmeres i altres peces d'equip ha de ser incommensurable. Això passa només a 9,5 mm i crec que aquesta és una de les raons per les que se senten atrets per ella. Això, i l'emoció de la recollida Crec que fa que sigui popular.

- Assisteix a altres reunions a Europa?
- Jo sempre assistir al Festival Internacional de 9.5mm allotjat anualment en diferents països europeus. Això es porta a terme generalment a finals de maig i atrau una bona representació de la majoria dels països.

- Aquest any, anem a celebrar el 40 aniversari de la reunió de 9'5 mm. Què pensa vostè de la reunió de Calella?
- Em van presentar al festival de Calella per Ted Smith d'Anglaterra fa uns 20 anys. I a part d'un sol, he assistit a tots ells. Fins i tot encara que no puc parlar espanyol, jo sempre gaudir de l'ambient i la satisfacció dels meus amics espanyols.

- Santiago Marré acaba de rebre una medalla de la UNICA com un reconeixement a la seva tasca durant els últims 40 anys. Què pensa sobre aquest reconeixement cap a ell?
- El 1999 jo havia d'organitzar el Festival Internacional d'Edimburg i va ser una tasca monumental! Santiago té a veure això cada any! I ho fa amb gran entusiasme. Jo estava encantat de saber que havia guanyat el premi UNICA, que ell mereix.

- Tot i tractant-se aquesta d'una entrevista de cinema, podria preguntar-li pel clima polític a Escòcia en aquests dies? Vols dir alguna cosa? El món sencer està mirant a Escòcia, la seva relació amb Anglaterra i el Regne Unit, i el referèndum.
- "La unió fa la força, dividits caiem". Espero que mai vegi la Independència. És simplement una bogeria!